Inter-M: een interim-rol buiten de overheid

Tijdelijk een nieuwe omgeving buiten de overheid managen of in het bedrijfsleven aan de slag?

Een goede manager maakt zichzelf overbodig. Als je even gemist kunt worden dan kan het interessant zijn je talenten eens in een andere organisatie te ontplooien. Het programma Inter-M helpt je om zo snel mogelijk succesvol te zijn als interimmanager. Je geeft zelf aan waar je graag een interimopdracht wilt doen. Wij gaan aan de slag om deze opdracht voor je te vinden. Je blijft in dienst van je eigen werkgever. Je wordt gecoacht op basis van je persoonlijke leervraag. Het gaat daarbij om zaken als positie verwerven, weerstand voorkomen en eventueel overwinnen en resultaten neerzetten. Verder kijken we samen naar het potentiële netwerk dat je kan aanboren en hoe je dit tijdens en na je interimopdracht kan inzetten. Na minimaal 4 maanden keer je terug naar je eigen werkplek, verrijkt met ervaringen voor jezelf en voor je eigen organisatie. Je hebt waardevolle nieuwe contacten opgedaan. Inter-M stelt je in staat rollen te vervullen waarvoor je op basis van een reguliere sollicitatie niet snel zou worden gevraagd. Laat zien wat je in huis hebt!

Samen leren en presteren?

In een groepsvariant van het programma Inter-M is de individuele coaching vervangen door een groepsprogramma met intervisie.

Cross-over

Managers van de Algemene Bestuursdienst kunnen deelnemen aan een vergelijkbaar programma: Cross-over. Het programma staat open voor deelname van managers uit de toplaag van andere overheidssectoren.

Doelstelingen

 • Managementervaring buiten de overheid opdoen
 • Leren hoe je positie verwerft, weerstand voorkomt en resultaten bereikt
 • Vergroten netwerk

Voor wie?

 • Voor ervaren managers bij de overheid die gedurende een periode hiervoor tijd en ruimte krijgen
 • Voor professionals in de publieke sector bieden we de mogelijkheid aan om een externe interim-rol te vervullen. Informeer naar de mogelijkheden
 • Realiseer dat je eigenaar bent van je eigen adviestraject. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee richting de opdrachtgever, je collega-deelnemers én jezelf
 • Je hebt een hbo- of universitaire studie gedaan

In de praktijk

Concreet

 • Je vervult een interim-managementrol buiten de overheid
 • In een intakegesprek geef je aan bij welke organisaties je aan de slag wilt. Op basis van je voorkeur verwerven wij een interim-rol voor je
 • Je voert meerdere sollicitatiegesprekken
 • Tijdens je interim-rol heb je minimaal 4 coachingsgesprekken
 • De duur van de interim-rol is afhankelijk van je eigen voorkeur
 • Deelnamekosten: € 3.750,-

Factsheet

Data

Het programma Inter-M kan op elk willekeurig moment gestart worden. 

het Erasmus MC

Een manager van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit adviseert het Erasmus MC over de patiëntveiligheid in relatie tot de nieuwe huisvesting.

Eneco

Een lid van het (beleids)directieteam bij een ministerie ontwikkelt een strategieaanpak voor energiebesparing en warmte voor Eneco.

Microsoft

Een manager van het projectenbureau bij een uitvoeringsinstelling wordt programma-adviseur leiderschapsontwikkeling bij Microsoft.

NS

Een manager van de afdeling werkstraffen bij Reclassering Nederland gaat als teamleider Interventieteams bij NS aan de slag.

 

ECN

Een teamhoofd bij een agentschap vervult senior-managementrol bij het onderdeel Environment and Energy Engineering van ECN in Petten.

Siemens

Een manager van het ministerie van V&J start als rechterhand van de CEO van Siemens NL bij het afsluiten van convenant als onderdeel van Nationaal

"De teamleider vertelde me: “Maarten, je hebt in vier maanden meer bereikt dan ik in twee jaar”.

Maarten Los, Reclassering Nederland