Kracht Lokaal! Aan de slag bij een not for profitorganisatie

Speciaal voor mbo'ers bij de overheid

Veel overheidsorganisaties ontwikkelen zich richting een flexibele organisatie. De weg en de uitkomst liggen nog niet vast. Maar wel zeker is dat verandering een vast onderdeel wordt van je werk. Waarschijnlijk merk je dat nu al. Kracht Lokaal! bereidt je voor voor op het omgaan met verandering doordat het zelfvertrouwen en flexibiliteit vergroot. Je krijgt de kans vanuit eigen kracht een opdracht te doen bij een ideële organisatie die echt meerwaarde heeft voor die organisatie. Tegelijkertijd biedt deze opdracht je de kans om je verder te ontwikkelen. De opdrachtgevers zijn non-profitorganisaties die veel betekenen voor de regio waarin je werkzaam bent. Je doet een opdracht altijd met een collega-deelnemer en de trainer ondersteunt jullie. Je staat er dus niet alleen voor.

Action learning

Je leert van en met elkaar door concrete situaties die ontstaan tijdens het uitvoeren van je opdracht. Je doet eerst en leert later. Je leert dus vooral uit de praktijk. Gewoon door te doen. De opdracht heeft zo veel mogelijk betrekking op je eigen expertiseterrein. Het begeleidende trainingsprogramma is praktisch en helpt je de opdracht goed te doen en ervan te leren.

We zoomen daarbij in op: leren in een nieuwe omgeving, werken vanuit een goede (klant)relatie, samenwerken, resultaatgericht werken (tijd en prestatie), inspiratie, zelfvertrouwen en zichtbaarheid.

Doelstelling

  • Je leert werken volgens de principes van ambtenaar 3.0 (de nieuwe ambtenaar), op een praktisch niveau: ondernemend, samenwerken, naar buiten treden, resultaatgericht, creativiteit et cetera.
  • Je doet inspiratie op ten aanzien van je eigen werk en functioneren.
  • Je maakt verbinding met je werkomgeving (externe oriëntatie) en betekent op een directe manier iets voor haar.

Voor wie?

Het programma Kracht Lokaal! is speciaal bedoeld voor medewerkers met een (administratieve) front- of back-officefunctie in de publieke sector. Je leert hoe je snel, en in een nieuwe situatie, tot een prestatie kunt komen waar je trots op mag zijn. Je bent eigenaar  van je eigen traject. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee richting de opdrachtgever, je collega-deelnemers én jezelf.  Je hebt een mbo-opleiding op niveau 3 of 4 gedaan.

In de praktijk

 

Concreet

  • Je verricht samen met een collega-deelnemer een externe doe-opdracht
  • Je volgt daarnaast een trainingsprogramma van in totaal 4 dagen
  • Aan de doe-opdracht besteed je 25 uur
  • Het programma duurt 4 maanden
  • Intakegesprek voorafgaand aan de opdracht
  • Feedback van de cursisten, trainer en opdrachtgever op de kwaliteit van je doe-opdracht
  • Deelnamekosten: € 1.975 (exclusief verbijfskosten)

Data

Dit programma wordt alleen als gesloten activiteit (incompany) aangeboden.

NOC*NSF

Sportraden zijn belangrijk voor de sportparticipatie in NL. Achterhaal waarom lokale sportraden uit elkaar vallen en breng in kaart hoe het ‘geboorteproces’ van een nieuwe sportraad eruit ziet.

Nederlands Openluchtmuseum

Ondersteuning bij registratie van museumstukken en digitaal toegankelijk maken van de collectie. Werkzaamheden zijn gekoppeld aan museale objecten.

StartUp Armhem

Voer een inventarisatie uit naar broedplaatsen voor startende ondernemers in Arnhem, Elst, Oosterbeek en Velp. StartUp Arnhem zorgt voor interviewafspraken.