Trading Places

Ontwikkelprogramma voor leidinggevenden in het publieke domein
Wat is jouw managementervaring waard? Wel eens overwogen elders leiding te geven? Om zo je repertoire te vergroten en je profiel te versterken? Trading Places is een uitdagend leer- en werktraject voor leidinggevenden in het publieke domein.
Onze partners
Samen met onze programmapartners zoals Rijkswaterstaat en het ministerie van Justitie en Veiligheid maken we tijdelijke wissels mogelijk van managementfuncties binnen toonaangevende organisaties in het publieke domein.
'Het levert je heel veel inzichten in je functie, organisatie en eigen functioneren op. Bovendien bood het mij de gelegenheid om van binnenuit kennis te maken met de complexiteit van de gemeentelijke organisatie en daar tijdelijk onderdeel van te zijn.'

Peter Visscher - Zorgmanager bij Kwintes
Trading Places in een notendop
Even helemaal uit je comfort zone en opnieuw ontdekken wat je waard bent als manager. Daar draait het om in Trading Places.
Managementwissel
Je ruilt voor een half jaar van baan met een andere leidinggevende die aan het programma deelneemt en keert met nieuwe kennis en ervaring terug in je huidige baan.
Trainingsprogramma
Tijdens de managementruil word je begeleid en volg je een trainingsprogramma. De inzichten die dit oplevert pas je toe in de dagelijkse praktijk van je interimklus.
Mensgericht leidinggeven
Het leer- en werktraject Trading Places sluit goed aan bij organisaties die meer teamgericht willen gaan werken en waarin van managers verwacht wordt dat ze meer aansturen op ontwikkeling van medewerkers, verbetering van samenwerking, en meer zelfsturing. In een nieuwe context dwingt het leidinggevenden iets met deze kwaliteiten te doen daar waar ze dat vanuit hun bestaande situatie vaak nauwelijks lukt.
Uit je comfortzone
Je gaat het matchingsproces aan zonder dat van tevoren vaststaat met welke andere deelnemer je van functie ruilt. Het idee dat je wisselt binnen je eigen kennisgebied wordt bewust losgelaten. Zo zijn vraag en aanbod van ruilfuncties altijd in balans.
Uit welke programma's kun je kiezen?
Hieronder zie je de lopende programma's. Maar je kunt ook bij ons terecht voor een traject op maat. Dan gaan we samen met jou kijken wat mogelijk is.

Publieke sector
Tijdelijk werken bij een heel ander onderdeel van de publieke sector? Kies je bewust voor een andere organisatie binnen de keten of juist daarbuiten? The Curious Network werkt al jaren samen met mooie organisaties in het publieke domein. Als initiatiefnemer is ook Rijkswaterstaat weer van de partij.

Eerstvolgende ruilperiode: 1 november 2023 t/m 30 april 2024
Ruilen in de praktijk
1-op-1 wissels komen het meest voor. Maar ook een wissel tussen drie of zelfs meer organisaties is mogelijk. Je keert na de ruilperiode altijd weer terug naar je eigen baan.
In dit voorbeeld ruilden een Clustermanager van de Brandweer Amsterdam-Amstelland en een Afdelingsmanager Jeugd en Gezondheidszorg van de Gemeente Den Haag tijdelijk van baan.
Aanpak Huiselijk Geweld
Investeren in je eigen ontwikkeling én meewerken aan de bestrijding van een maatschappelijk probleem.
Met het programma Trading Places neemt de Politie Rotterdam het initiatief om het netwerk van organisaties die betrokken zijn in de problematiek van huiselijk geweld en stalking te versterken. Het programma realiseert een tijdelijke ruil van leidinggevenden en vergroot daardoor het inzicht in elkaars organisatie en werkwijzen. Daarnaast werken de leidinggevenden in een actie-onderzoek gezamenlijk om de problematiek van huiselijk geweld in de keten aan te pakken.
Meest gestelde vragen
Alle vragen en antwoorden over het Trading Places programma overzichtelijk op een rijtje.
Meer weten?
Bel of mail me gerust.
Arjen Kaarsemaker
Managing Partner
+316 55 39 59 38
info@thecuriousnetwork.nl